dimecres, 22 de gener del 2020

Benvinguda i 1r període de l'Hort

Bon dia Santgaldricaires!

Primer de tot ens volem presentar. Som el grup de l'HORT de la Bressola Sant Galdric de Perpinyà. Un espai on a les hores del pati podem anar a aprendre a cuidar de les plantes, a veure si podem menjar algun fruit que hagi brotat, a conèixer quan és millor plantar les plantes perquè floreixin en el moment que toca, a identificar les plantes per les fulles que tenen, i algun també ve a jugar amb els animals en els forats i muntanyes que hi ha a l'hort.

Durant el primer període de Setembre a Octubre vam estar treballant de valent per tenir un hort en condicions. Portava tant de temps sense passar-hi algú que el primer que vam haver de fer era regar i treure les males herbes que havien crescut durant totes les vacances d'estiu.

El primer de tot que vam fer va ser menjar les figues tan i tan bones que ens dona la figuera que tenim plantada, i vam tenir figues per moooolts dies. Fins i tot alguns només venien per menjar-se les figues... Però és que eren tan dolces, tant irresistibles!


El següent pas, era com ja hem dit, regar i remoure tota la terra per poder-la tenir a punt per plantar nous cultius. Les tomaqueres vam decidir no treure-les perquè encara ens donaven tomàquets dels bons, i clar... Era tot un què tenir tomàquets un cop per setmana!


Vam decidir comprar MADUIXERES, REMOLATXES I COLS, molts van venir a plantar, volien veure els fruits que recolliríem més endavant. I mare meva quantes maduixes ens vam menjar! Ara, també hem descobert que les maduixeres són molt, molt invasives, i que si es troben bé a la terra, creixen i creixen com els baobabs en a l'Asteroide B612 del Petit Príncep.


 



Això doncs, és tot el que us podem explicar per avui. El pròxim dia més i millor!
A reveure!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada